NEMME HAVREGRYNSKAGER
I går aftes kom trangen til noget lækkert, og jeg kom i tanke om denne opskrift jeg har haft længe, og ikke havde prøvet endnu. Så jeg gik igang med, at bage disse lækre og nemme havregrynskager. Det tager ikke meget mere end 30 minutter, så har man nybagte småkager. Måske en idé til søndags filmen i aften?
Du skal bruge:
– 100 gram havregryn
– 75 gram smeltet margarine/smør
– 1 æg
– 125 gram sukker
– 1 spsk. mel
– 1 tsk. ske
– 1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader. Smelt margarinen, tag gryden af kogepladen og vend havregrynene i. Pisk ægget og sukker tykt, kom derefter mel, bagepulver og vaniljesukker i. Vend havregrynsblandingen i. Kom bagepapir på en bageplade, og sæt dejen på med en tsk ske. Der kan maks være 9 på en plade for, at de ikke flyder sammen. Bag dem i 8-10 minutter, de skal være lysebrune i kanten. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle af på bagepladen til de slipper bagepapiret, og kom dem derefter på en rist. Når de er kolde er de klar til, at blive spist. Opbevar dem i en lufttæt beholder. Jeg fik 18 havregrynskager ud af 1 portion, 9 på hver bageplade.
Mums de ser lækre ud.. Ku’ godt.. 😀
Knus <3