PAPRIKA SOVS
Hvis du spørger mig, så er der intet bedre end hjemmelavet sovs. Hjemmelavet sovs smager bedre end færdiglavet sovser. Nytårsaften fik min kammerat og jeg mørbrad med pikant ost i og bacon om m/ hasselback kartofler og hjemmelavet paprika sovs. Sovsen er nem, at lave og smager super lækkert. Den kan godt være lidt tynd, så man kan evt. jævne den, hvis man gerne vil have den tykkere. Nu til selve opskriften.
Du skal bruge:
– 1 stort løg
– 1 pk. bacon i skiver
– 4-5 dl. vand
– 2,5 dl. fløde
– 1 spsk paprika
– 3-4 tsk. tomatpure
– Salt & peber
Fremgangsmåde:
Løget pilles og hakkes og bacon skæres i små stykker. Bacon svitses og løg tilsættes. Når løgene er blevet bløde, tilsættes paprikaen og svitses til, at løgene har fået lidt farve. Tilsæt vandet og lad det simre i 10-15 minutter. Men jo længere det står og simre, jo mere smag kommer der i sovsen. Indholdet hældes i en fin si over en skål, og resterne i sien presses saften ud af. Indholdet i skålen kommes tilbage i gryden og bringes i kog sammen med tomatpure. Derefter tilsættes fløden og smages til med salt og peber. Sovsen kan godt laves dagen før og kan godt fryses.
Ingen kommentarer endnu